door Sarah Hermans

Anke Duerloo pakt de overwinning

Anke Durerloo is onze ruiter in de kijker

Na het proeven van de sfeer op de vorige wedstrijd wist ik terug waarom ik 10 jaar geleden zo graag wedstrijden reed. Een doel voor ogen hebben en daar voor gaan. Met dat idee startte ik dan ook mijn trainingen. De oefeningen uit de proef zo goed mogelijk proberen rijden. Met een paardje dat zich niet altijd zo gemakkelijk laat berijden was deze BZG proef al een hele uitdaging voor ons. Ik had me al lang neergelegd bij een laatste plaats. Tot ik mijn proefje reed en de anders zo hevige Ricky zich plots ontpopte tot (zo goed als) de rustheid zelve. Jaa, het ging heel goed voor ons doen! En dat werd beloond met een eerste plaats! Helemaal van slag mocht ik met tranen in de ogen mijn prijs in ontvangst nemen. Snel snel, mijn euforie gaan delen met mijn supporters en hup naar de schrijftafel om de rest van de dag te kijken naar de andere proeven.

Schrijven bij de jury

En genieten was het! Door de organisatoren werden we goed verwend met warme dranken en dekens en de ruiters lieten ons genieten met mooie proeven. In de A-proef zagen we enkele combinaties uit de E-proef terugkomen. In beide proeven deden deze dames het uitstekend. Misschien volgende keer een extra A-proefje als inloopproef? Dit kunnen jullie vast en zeker aan! Uiteraard waren ook de L en M-proeven prachtig om naar te kijken. Van dichtbij de opmerkingen van de jury mogen neerpennen is super leerrijk en kan ik zeker iedereen aanraden! Je krijgt de kans om alle proeven en alle onderdelen met een scherp oog mee te volgen. Het zijn de koude tenen echt waard!

Een welgemeende dankjewel!

Als nieuweling bij de prachtige zwarte parels wil ik toch graag een dikke pluim geven aan de organisatoren. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen telkens geniet van o.a. de mooie wedstrijden die jullie in goede banen leiden. Persoonlijk wil ik ook nog heel graag Inne Vandeweyer bedanken. Met Iebeltje laat ze haar rijervaring telkens tonen in de M3 en ik ben dan ook erg blij met  haar extra lesjes naar aanloop van deze wedstrijd!

 

Anke Duerloo

 

Ga terug