door Sarah Hermans

Beringse drukt stempel op EK dressuur voor Friese paarden

Goud en zilver voor Mannaerts

Patricia Mannaerts heeft in het Friese Haskerhorne de Lichte Tour van het EK dressuur voor Friezen gewonnen. De 38-jarige Beringse pakte naast goud (met Jelle fan’e San Ieren) ook nog zilver in de Zware Tour (met Doeke fan Beritsum).

Jean HENDRIX

“Ik ben erg tevreden”, reageert Mannaerts. “Na een afwezigheid van zes maanden - Doeke had af te rekenen met een peesblessure - ben ik tenslotte pas goed een maand weer aan het oefenen. We wonnen de eerste proef van het EK in de Zware Tour, maar in de finale moesten we vrede nemen met de tweede plaats. We hebben een paar kleine foutjes gemaakt en dat werd serieus afgestraft door één van de drie juryleden. Dat kostte ons de koppositie in het klassement.” 

De zege - en titel - ging zo naar Peter Spahn. “Het was echt een heel spannende wedstrijd”, reageerde onze 43-jarige landgenoot, die in het Friese Niebert woont op Friesian.tv. “Zaterdag kwam ik tevreden de ring uit, maar ging Patricia er toch overheen. Dus heb ik me, in de nacht van zaterdag op zondag, wel eens omgedraaid en gedacht: Hoe ga ik dat regelen? Elias had er zondag hele fijne stukken bijzitten. Een paar kleine foutjes, dat wel, maar ik ben supertevreden hoe hij gelopen heeft. En superblij dat ik Europees kampioen ben geworden.”

Maar ook Mannaerts kroonde zich nog tot Europees kampioen. “In de Lichte Tour won ik zondag, tegen alle verwachtingen in, de finale”, aldus de Beringse. “Met een fraaie kür op muziek kon ik mijn koppositie veiligstellen. De Europese titel was binnen.”

Ga terug