door Sarah Hermans

Koetsentocht

“ Ge kraagt èt wèèr da ge verdint “

Vertaling uit het Brussels:
‘Je krijgt het weer wat je verdient’

Onder dit moto ging zondag 15/10 de Trappistentocht van start. Achteraf bleek dit de warmste oktoberdag ooit gemeten. De organisatoren hadden duidelijk eieren naar het Trappistenklooster gedragen.

Toen we d’er aankwamen was het al een gezellige drukte. De meeste combinaties waren het bos al in. Gezien wij niet van plan waren de grote toer te rijden, konden we ons deze latere start wel veroorloven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij Magda gingen we langs voor koffie en –koeken. De Westmalle was er ook al, maar hiervoor was het nog wat te vroeg. Eerst rijden en dan drinken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Gezien wij geen echter menners zijn, namen we onze tijd om ons Roos goed in te spannen. Ons Roos is er eentje van de Rijnwoude met dezelfde slanke lijn als de “bok”-zitter. Ze werd opgeleid door Luc van ’t Perdegedoe uit Maarkedal en kwam met ons, onervaren menner, pas voor de 7e of 8e keer buiten.

Maar Roos deed het voortreffelijk, ze had precies nog niks anders gedaan: dreef in, dreef uit, modderbad in, plas uit. Meestal in stap, maar waar het kon: een pittig drafje. Op het laatste had ik zelfs moeite om haar in stap te houden, maar ik denk dat dit kwam omdat ze haar stal rook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
En dit alles … onder een stralende zon en bij een temperatuur van 26° … man, man, man … zo kan ik wel 100 jaar worden.

Weer was er bij aankomst die gezellige drukte. Alles was van de partij: nootjes, goed gezelschap, een tevreden voorzitter … ik zag zelfs een paar oud bestuursleden die het niet konden laten om achter de toog het beste van zichzelf te geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo zien we het graag! We zijn toch allemaal een beetje “Friese”-familie van elkaar, niet?

Dank aan alle vrijwillige handen die deze organisatie mogelijk hebben gemaakt. Zonder hun ijver en inzet hadden we deze unieke dag niet kunnen meemaken.

Volgende afspraak in Olen op 20/10 voor onze studiedag. Een week later zitten we al in Geel, op 5 november …. Ja, ja, … d’er wordt niet stilgezeten bij ons jong en oud bestuur !

Ga terug