door Sarah Hermans

4de editie koetsentocht Zwarte Parels uit Geel

Op zondag 1 juli 2018 vond de 4e editie van de koetsentocht van de Zwarte Parels uit Geel plaats. Op de gekende locatie, aan het kamphuis van KSA Berkven, startten de 32 koetsen en ruiters aan hun tocht van 35 km. Langs vele bosweggetjes en door het militair domein werden ze halfweg opgewacht door Anouk en Joke in Mol Achterbos. Daar konden de paarden even op adem komen en wat drinken. Ook aan de menners, ruiters en grooms was gedacht. Zij konden iets fris drinken en genieten van een tas lekkere soep. Zo waren ze terug fit om de rest van de tocht aan te vatten. Verder kronkelen langs natuurgebieden en door de bossen van het SCK kwamen ze terug aan het kamphuis. Altijd een mooi zicht om de paarden en koetsen te zien passeren aan ons terras. Na het uitspannen en opfrissen van de paarden konden de deelnemers, net als onze families, vrienden en kennissen, uitrusten op ons zonovergoten terras. Terug op krachten komen met een boterham met spek of een hamburger en een fris Vals Paterke, meer moet dat niet zijn.

Als de dames en heren terug toekomen met hun welgemeende complimenten weten we weer waarom we dit doen. Altijd gezellig om mee te rijden op een koetsentocht, maar even fijn om zelf een tocht uit te stippelen en af te pijlen zodat we anderen ook onze mooie streek kunnen laten verkennen. Je hoeft niet ver te gaan om pareltjes te ontdekken.

Zwarte Parels Geel zijn een groep vrienden die elke maandagavond met hun friezen samen dressuurles volgen. Tijdens het weekend spannen er enkelen hun paarden in en trekken we er op uit met de koets. Meer info over de Zwarte Parels Geel en de talrijke foto’s genomen door onze huisfotografe Alies Torfs kan je vinden op de facebookpagina ‘Zwarte Parels Geel’.

Meer foto's op: https://www.facebook.com/Zwarte-Parels-Geel-175296249192143/

Tot volgend jaar!

Zwarte Parels Geel

Ga terug