door Sarah Hermans

Keuring bij Vanderhasselt in Ternat

Keuring Ternat

FOKDAG 23 AUGUSTUS in TERNAT: SAVE the BEST for LAST

Onze jaarlijkse fokdag in Ternat was er eentje zoals nooit tevoren, zonder publiek maar wel online te volgen via livestream. Toegegeven, het was absoluut niet zoals we het gepland hadden, namelijk een groot jubileum feest er ere van ons 35 jarig bestaan..

Covid gooide roet in het eten, maar we zijn oprecht blij dat onze Belgische zwarte parels gekeurd konden worden.

Volgens juryvoorzitter Wil Thijssen kende deze fokdag “wisselende resultaten”. Gelukkig waren er enkele mooie uitschieters!

 

Bij de merrieveulens werden er 2 eerste premies uitgereikt:

 

Merrieveulen Ona DM (Ulbrân 502 x Fridse 423) van eigenaar Arne Derveaux ontving als eerste van de dag een eerste premie. Ona DM heeft een mooie hoofdje met een lange, verticale hals. De jury loofde vooral het beenwerk, de mooie zelfhouding in de draf en de vlotte stap van het veulen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het merrieveulen Marie van de Warande (Tymen 503 x Norbert 444) van eigenaar Veronique Saey werd geprezen om haar mooie bouw, ruime stap en een draf met zweefmomenten en elasticiteit. Het leverde haar eveneens een eerste premie op!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De driejarige Darley Angel (Maurits 437 x Doaitsen 420), gefokt door Angelique De Wulf en in eigendom van Bart Smet, draafde een beetje gehaast maar stapte actief, heeft een mooi hoofd en een goede bouw en werd daarom Ster met een tweede premie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De zesjarige Tessa (Epke 474 x Ulbert 390) van N. Lievens en gefokt door Robert Bauer, heeft lengte in haar lijf en stapte vlot. Deze vlotte stap leverde haar een tweede premie en dus het sterpredikaat op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wycke BV (Tjaarda 483 x Olof 315) van de familie Veenstra heeft correct beenwerk en stapte vlijtig. De rustige manier van voorbrengen door Berend Meester en Martinus Hoekstra kwam haar draf volgens de jury ten goede.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil Thijssen, die samen met Manuel Gasseling jureerde, was zeer enthousiast over het laatste paard in de ring: de achtjarige Marchel B.V. (Jasper 366 x Fabe 348) opnieuw van de familie Veenstra: ‘Jeugdige hengst die excellent draaft, met een krachtig achterbeen en mooi opwaarts. Hij toont daarbij veel souplesse en werd dan ook Ster met een hoofdletter ‘S’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dank aan fotografe Nancy Dezutter voor het nemen van de mooie foto’s tijdens deze bijzondere editie van onze fokdag.

Ga terug