door Sarah Hermans

Infodag veulens keuren en bbq

Op zaterdag 20 april waren we te gast bij Daniël Saey voor onze jaarlijkse infodag veulens keuren met de daarbij horende bbq.

Rond 13u werden we bij Daniël thuis, in Kruiswinkel, ontvangen met een verfrissend glaasje cava of fruitsap.

Omstreeks 15u was het dan zover. Het keuren van de veulentjes.
Rik Meeus was aandrijver van dienst. En Jannick De Tobel de voorbrenger. Met hun 2 deden ze hun best om het veulen zo goed mogelijk te presenteren.

Jan Hellinx was weer van de partij om ons een betere kijk te geven in de ogen van de jury.
Waar letten ze nu altijd precies op? Over wat hebben ze het als ze overleggen? Waarom is het ene veulen beter dan het andere? Welke kenmerken zijn belangrijk? …..
Allemaal vragen waarop Jan ons de volgende uren een antwoord kon geven.

Het eerste veulen deze namiddag was een mooi hengstenveulen van Mieke Van Lauwe. Afstammeling van Jehannes. Dit veulen viel vooral op door zijn ontwikkeling. Verder was het ook een mooi rastypish hengstje wat vooral in draf goed kon bewegen.

De volgende 3 veulens werden ons aangeleverd door Roland Van Riet. Hij was zo vriendelijk om met zijn vrachtwagen 3 veulens en hun moeder te vervoeren.

Hij had 2 veulens bij van Alwin en eentje van Hette.

Deze Alwin viel op door zijn prachtig ras en zeer goede bouw.

 

Deze Hette had een mooie bouw en was ook al goed ontwikkeld voor zijn leeftijd.

Deze Alwin was de jongste van de 3 maar zag er al zeer compleet uit voor zijn leeftijd.

 

 

Als laatste had Daniël zelf ook nog een piepjong veulen voor ons. Nog Te jong om echt te laten keuren, maar we mochten er toch eens naar kijken.

Het was een Eibert die nog geen 24 uur oud was.

 

Ondertussen waren we al enkele uren later en begonnen onze maagjes al wat te grommen…. De veulens mochten in de stal bekomen en wij terug naar Daniël thuis, enkele meters verderop.
Daar werden we onthaald met een glaasje sangria.
Samen met de zon, die nu vollebak aan het schijnen was, smaakte het echt. Vooral de kruidige gehaktballetjes werden zeer gesmaakt door iedereen.

 

Terwijl de chefs aan de bbq het vlees aan het bakken waren, konden de kids buiten wat ravotten. Ook zij hadden het erg naar hun zin tijdens een potje voetbal. Klein en iets groter konden het goed vinden met elkaar.

 

Niet veel later konden we al aan tafel. Er was echt werk gemaakt van de lekkere groentjes voor bij het perfect gebakken vlees. Iedereen smulde volop!

Niet veel later kwam er nog een heerlijk dessert met ijs en verse aardbeitjes. Vergezeld van een tas lekkere koffie. Het was een erg leuke en gezellige namiddag.

Bij deze willen we graag Daniël en zijn familie nog eens bedanken voor de ontvangst die top was! En natuurlijk ook Rik en Magda die voor de organisatie van de dag instonden!

 

 

Ga terug