door Sarah Hermans

Spannende Finale in de Rietbeemden te Geel

Finale BSFP trofee

De ochtendstond heeft goud in de mond... En dat was afgelopen zondag zeker het geval met de verschuiving naar zomeruur.

De deelnemers hebben een hele winter hard getraind en vandaag zou het de kers op de taart worden. Wie verrast er? Wie bevestigt? De ochtendproef zou uitwijzen welke combinaties later op de dag kunnen deelnemen aan de finale. De spanning was om te snijden!

In de BZG kwamen de trouwe 3 deelnemers aan de start. Joke Janssens met Sam van’t Molenhuis (v. Wobke) werd uiteindelijk eerste. Marijke de Raeve met Beauwe fan Sanlean (v. Loadewyk) werd nipt (slechts 0.20%!) tweede. Anke Duerloo reed met Ricky (v. Jasper) naar de 3e plaats.

In niveau 0 kwamen, buiten de hoge percentages, weinig verrassingen uit de bus. Minke Bosch werd met de knappe Tigo (v. Jasper) verdiend eerste, met een overweldigende 77.36%. Liesbeth de Laat en Lobke van het Eksterhof (v. Mewes) werden 2e (73.15%), Izy Pauwels en Iemcke Z (v. Brandus) sloten de top 3 met 71.84%.

De A proef beloofde nog spannend te worden. Met een duidelijke top 3 kon het nog alle kanten op. Zwarte parel Hylke Jetske (v. Tietse) werd door Nele Vanderlocht naar de eerste plek gestuurd, hun proef was goed voor een mooie 72,86%! Astrid Steijlen volgt op de zilveren plek met Vasco (v. Herman) met 71.19%. Anouk Noyens, die met Thime van het Molenhuis (v. Brandus) al een mooi parcours liet zien, werd derde. Deze dames lieten, ondanks het turbulente inrijden, mooie proeven zien. Duimpje omhoog!

In de L7 bevestigde Patricia Mannaerts met Jelle (v. Beart). Zij konden Renske Gravendeel en Anne van de Slothoeve (v. Beart) voor blijven. Daisy Dryvers reed met Iby van het Nieuweburgerhof (v. Adel) een mooie proef, goed voor de derde plek.

’s Middags hebben we allen samen genoten van een heerlijke BBQ. Met het buikje rond werd er gesupporterd voor de meest constante combinaties van het seizoen. De top 3 in elk niveau mocht aantreden en hun beste beentje voorzetten.

Ondertussen werd ook enthousiast naar de foto’s van Melibre gekeken, die de amazone-fries duo’s een voor een vakkundig vereeuwigde op foto.

Ook was het nu duidelijk geworden waar de jury van dienst op lette. Een goede impuls, zuivere takt, vloeiende overgangen,… wie kon zijn proef nog net iets verbeteren ten opzichte van de voormiddag? De jury liet al weten dat hij veel kwaliteit gezien heeft en dat de leuke sfeer hem opviel. Dus een dikke pluim voor iedereen!

Back to business! Want daar stonden de ijverige BZGers al klaar. De eerste plek ging ook in de namiddag naar Joke Janssens met Sam van’t MIn de E7 reed Minke Bosch met Tigo (v. Jasper) naar de gouden plek. Beide amazones konden hun favorietenrol waarmaken.

In de A6 vielen de prijzen net iets anders dan in de voormiddag. Hier werd uiteindelijk Astrid Steijlen met Vasco (v. Herman) kampioen.

De L7-proef werd gewonnen door Patricia Mannaerts en Jelle (v. Beart) zij sloten hiermee een succesvol seizoen af!

Onze hoogste klasse, M3, telde ook 3 trouwe deelnemers. Ria Hermans reed met Grinto (v. Tsjerk) naar de eerste plek. Zij werd op de hielen gevolgd door Martine Dijckmans met Ytze BV (v. Rindert). Nipt derde werden Inne Vandeweyer en krachtpatser Iebeltje W. vd Schransheide (v. Adel).

Wie o wie zal er volgend jaar het best getraind hebben op de wisseltjes? Ik ben alvast benieuwd!

Bedankt aan alle deelnemers om met zoveel plezier, enthousiasme en ook collegialiteit mee te rijden. We hopen van harte dat jullie volgend jaar terug van de partij zullen zijn.

Bedankt aan de sponsors: Marc de Laat, Manege De Rietbeemden,

Manege Sint Hubert en PAVO. Bedankt aan de trouwe helpers: Elise, Sofie, Gitte, Anouk, Anke, Marc, … (en zij die ik mogelijk ook nog vergeet). Bedankt Nele om onze taakjes over te nemen aan het secretariaat zodat we zelf konden meerijden!

En als laatste bedankt Inne en Joke om van het JongBSFP een heel fijne samenwerking te maken!

Vergeet ook zeker niet om onze facebookpagina in het oog te houden. Zaterdag 13 mei houden we een teambuilding, waarop iedereen welkom is!

 

Tot snel!

Liesbeth

 

Uitslag Kampioenschap 

 

Ruiter/Amazone

Paard

V. paard

Percentage

 

KAMPIOENSCHAP BZG 2

 

 

 

1

Joke Janssens

Sam van't Molenhuis

Wobke

67,91%

2

Anke Duerloo

Ricky

Jasper

65,83%

3

Marijke De Raeve

Beauwe fan Sanlean

Loadewyk

65,62%

 

 

 

 

 

 

KAMPIOENSCHAP E7

 

 

 

1

Minke Bosch

Tigo

Jasper

76,31%

2

Liesbeth de Laat

Lobke van het Eksterhof

Mewes

72,36%

3

Celien de Klerk

Zafiera van de Terpen

Teeuwis

68,94%

 

 

 

 

 

 

KAMPIOENSCHAP A6

 

 

 

1

Astrid Steijlen

Vasco

Herman

72,38%

2

Nele Vanderlocht

Hylke Jetske

Tietse

70,71%

3

Anouk Noyens

Thime Van het Molenhuis

Brandus

70,47%

 

 

 

 

 

 

KAMPIOENSCHAP L7

 

 

 

1

Patricia Mannaerts

Jelle

Beart

73,54%

2

Renske Gravendeel

Anne van de Slothoeve

Beart

68,03%

3

Daisy Dryvers

Iby van het Nieuweburgerhof

Adel

61,12%

 

 

 

 

 

 

KAMPIOENSCHAP M3

 

 

 

1

Ria Hermans

Grinto

Tsjerk

60,15%

2

Martine Dijckmans

Ytze BV

Rindert

59,69%

3

Inne Vandeweyer

Iebeltje W. vd Schransheide

Adel

59,54%

Ga terug