door Sarah Hermans

Dressuurclinic

Op zaterdag 13 mei is Patricia Mannaerts dressuurles komen geven aan verschillende combinaties. Dit was oorspronkelijk niet het plan.

Er was een teambuilding voorzien, maar aangezien we net te weinig kandidaten hadden, konden we dit niet laten doorgaan.

Maar het Jong BSFP zou het Jong BSFP niet zijn als we geen alternatief uit ons mouw konden schudden. Dit is dus gebeurd.

Wij zijn zeer blij dat Patricia zich zo kort dag nog vrij kon maken.

Resultaat: lessen ingepland van 10u ’s morgens tot 6u ’s avonds.
Zoals steeds hopen we geweldig weer te hebben, maar de voorspellingen waren ons ook deze keer niet gunstig gezind. Toch is eigenlijk de ganse dag met stralend weer kunnen doorgaan.

Het laatste uurtje werd het wel heel spannend. De zwarte wolken kwamen zeer snel en zeer dreigend aan. Liesbeth had zich zo al moeten spoeden om op tijd van Lennik in Arendonk te geraken en dan nog een stortbui over haar krijgen? Het zou gemeen zijn. Gelukkig is het slechts bij enkele druppels gebleven met dank aan een naburige boer die zijn gewassen beschermd. De wolken splitsten zich over de boerderij van de familie Meeus en de zon kwam er weer door.


De verschillende combinaties kregen allemaal nuttige info mee. Vooral kunnen we onthouden dat we correcter en consequenter moeten zijn en zorgen dat we ze snel houden. Voor de rest is er aan verschillende oefeningen naargelang het niveau gewerkt. Iedereen moe maar voldaan na zijn les. Elke keer weer spannend om van een ‘vreemde’ les te krijgen.

Voor diegenen die nog wat twijfelen om aan een clinic mee te doen, zeker doen! Het is altijd verrijkend om jezelf en je paard door vreemde ogen te laten bekijken. Neem het nuttige voor jou er uit en pas het in je eigen trainingen in.

Na al de inspanningen hadden we wel een frietje verdiend, nietwaar?
Sofie heeft de bestelling van de hele bende genoteerd en is naar het beste frietkot van Arendonk gereden. Dit hebben we dan samen verorberd in de hal van Rik en Magda. 

Dit weekend was het ook Arendonk Zingt en Swingt, een gratis festival met diverse optredens en deejays. Ideaal om onze dressuurdag mee af te sluiten. Toch nog een beetje teambuilding.
Er is gedanst en luidkeels meegezongen met Gers Pardoel en de Ertebrekers (ook al verstonden we er niets van). Het feestje ging door tot in de vroege uurtjes.

Wij danken van harte Rik en Magda Meeus om hun piste en hal de ganse dag ter beschikking te stellen, Patricia voor de aangename lessen en de enthousiaste deelneemsters.

Tot binnenkort!

Inne, Joke en Liesbeth

 

Ga terug