door Sarah Hermans

Brabant aan de top!

Onze oproep werd aanhoord! Dank aan de vele combinaties en supporters die zondag het beste van zich zelf hebben gegeven.

Had u volgende keer ook graag mee gedaan? Niet twijfelen, inschrijven via mail bij het jongbsfp@bsfp-sbcf.be. Want zondag 03 december 2017 geven we d’er terug een lap op.

Klik hier voor de uitslag

Het was nog aan het schemeren toen we zondag de parking opreden. We dachten de eersten te zijn, maar niets was minder waar. Inne Vandeweyer had haar winkel al uitgestald en verwachtte de meer dan 60 combinaties die vandaag de strijd zouden aangaan.

Patricia Mannaert was ook van de partij. Vandaag zou zij de spits afbijten en nog vier keer in de ring verschijnen. Wel altijd leuk als je na een proef Intermediaire de andere proeven mag bekijken. Dan pas kom je tot het besef:  “ We zijn er bijna, maar nog niet helemaal “. Eén keer ging het mis tijdens de proef met Doeke, bij de galopwissels vlogen zijn benen in de knoop. Otto was zondag wat nukkig en had er ook niet echt veel zin in, maar daar zal zijn jeugdige leeftijd wel voor iets hebben tussen gezeten.

Na Patricia Mannaert was het de beurt aan de proeven zonder galop. Daar waar Nele Dobbelaere in Lennik nog de zilveren medaille wist weg te kapen, moest ze deze keer de duimen leggen voor Claudia Senden die met  haar Tjitske,  64.07 % bij elkaar reed voor Renske Gravendeel die beslag legde om de tweede plaats (63.70%).

Vreemder ging het er aan toe in de tweede proef BZG. Lindsey Vandamme die de rode lantaren veroverde in de eerste proef, reed iedereen naar huis in de tweede. Goud met Siebert en 65.00 % voor Niels Schellekens met Theober ( 64.58 %) en Renske Gravendeel (62.92%).

Ook in de initiatieproeven lag het niveau hoog en werden goede resultaten afgewisseld met minder hoge cijfers. Yana Van Beeck piloteerde haar Gino naar een eerste plaats met maar liefst 68.40 % voor Fanny Van de Rijt met Spring (67.60%) en Florianne Couplez.

Florianne reed zowel in de eerste als tweede proef 67.60 % bij elkaar. Mooie constante! In de tweede initiatieproef was dit goed voor het zilver, achter Lotte Janssen, die won met Lieke (68.80%), maar voor  Lynn Cleemput die brons behaalde met Mieke en 67.20 % bij elkaar reed .

De dames die er vorig jaar al punten verzameld hadden, kwamen dit jaar uit in de initiatieproef2 – niveau 1. Hier gaf Celien De Klerk er een dikke lap op. Ze behaalde de hoogste individuele score van de dag: 70 %. Moet ik er nog bij zeggen dat dit er eentje van Brabant is ….? Celien stond op het hoogste schavotje voor Marie De Munnynck die met Wiedse 68.40% haalde en Nikki Michalopoulos die met Herman 66 % bij elkaar sprokkelde.

Nikki revancheerde zich echter in de N1 3 proef door de tweede plaats te halen met 68.33 % achter Liesbeth de Laat die goud veroverde met Lobke van het Eksterhof. Boem! Weeral dikke punten voor Brabant! De Rembrandt van Kelly Steegmans had het niet zo begrepen op de voordroog die tussen de pistes gestapeld lag. Met veel voor-en-achteruit en dikke knuffels slaagde Kelly en co er toch in hem in de piste te krijgen. Brons was zijn aandeel met 68.00 %.

Astrid Steijlen is een combinatie waar in N1.3  en N 2.1 rekening mee moet gehouden worden. In Lennik reed ze nog naar het goud met 65%, in Geel wist ze twee keer te winnen met 67.00% en 69.69%.

Heeft er iemand bezwaar tegen dat ik Astrid transfereer en haar de Brabantse nationaliteit geef?

Thime van Anouk Noyens reed in de eerste proef naar en 3e plaats met 60.67%, doch herpakte zich in de tweede proef en klokte af om 67.58%, goed voor zilver.

Daisy Dryvers reed met Iby naar een tweede plaats (62.33%)  in de proef N1.3, terwijl Bart Smet met Jelle een derde plaats behaalde in de N2.1 (64.55%).

In proef N3.3 waren de dames aan elkaar gewaagd. Renske Grevendeel reed Anne naar de overwinning met 63.78% op de hielen gezeten door Inne Vandeweyer die met Lebeltje 63.51% haalde. Paricia Mannaert parkeerde haar Jelle op de derde plaats met 62.70% voor Martine Dijckmans die met Ytze 61.62% bij elkaar fietste.

Bent u het dressuur-gebeuren genegen?  Aarzel niet om mee te doen. Er resten ons nog 3 wedstrijden voor de finale. Eeuwige roem kan uw aandeel zijn!

Moet het nog gezegd worden dat Brabant (tot het bewijs van het tegendeel) weer dik gewonnen heeft?

Vlaanders, Antwerpenaren, Walen en Limburgers ….. kom uit uw kot. Het is de trip naar Geel meer dan waard. Deze keer waren we met 60, ons streefdoel is 100 combinaties!

(Vraagje: Patricia M. jij woont toch ook in Brabant hé … ?) 

De foto's kan je terugvinden en eventueel bestellen via http://melibre.be/bestellen.html

Ga terug