door Sarah Hermans

3de selectiewedstrijd voor de BSFP trofee

Vandaag werd de 3e selectiewedstrijd gereden van de BSFP Trofee 2017-2018.  Maar liefst 60 keer werd vandaag door Friezen liefhebbende ruiters en amazones afgegroet voor de jury.

Al om 8u30, bij 2 graden Celsius, startte de eerste combinatie.
Patricia Mannaerts bracht haar prachtige Jelle (v. Beart) mee voor de M10-proef. Hij behaalde een even prachtige score van 68.86%. Iets later kwam zijn grote broer Doeke (v. Olgert) aan de start in de Intermediaire A. Doeke liet een excellente proef zien met een dikke 70% als resultaat. Doeke blijft ongewoon goed presteren, eentje om zeker in het oog te houden!

Ondertussen kwamen onze BZGers aan de start. In de eerste proef behaalde Nele Dobbelaere met Roos van Rijnwoude
(v. Time) hun eerste eerste plaats met 65.93%, ze lieten een mooie gelijkmatige proef zien zonder foutjes. Zij werd gevolgd door Claudia Senden  met Tjitske (v. Jerke) die een mooie 65.56% behaalden en Nicase Maxine die haar lieve Piene S (v. Doaitsen) naar de derde plaats stuurde (62.59%).

Waar Siebert Van de Cobbe (v. Beart), de jonge Fries van Lindsey Vandamme, in de eerste proef graag zijn springkunsten even showde en de andere kant van de witte hekjes wou zien, maakte hij alles goed in de tweede proef.  Deze combinatie kon naar huis gaan met 65.63%, wat goed was voor hun 2e overwinning op rij in deze proef. De zilveren beker ging naar Claudia Senden met Tjitske (v. Jerke), zij lieten vandaag twee hele nette proeven zien. Het brons werd vandaag gedeeld door Marjolein Boone met Jesler C (v. Abel) , die vandaag voor het eerste deelnamen, en Nele Dobbelaere met Roos van Rijnwoude (v. Time).

De initiatieproeven lokten vele deelnemers vanuit alle windstreken. In de inloopproef werd Lynn Cleemput met Mieke verdiend eerste met 68.4%. De jury vond haar proef een plezier om naar te kijken! Een mooie pluim op je hoed, Lynn! Tweede werd Ijelko van de Kleine Steylen, die door Nathalie Claes vakkundig werd rondgestuurd, zij behaalden 67.40%. Derde in het rijtje werd Lotte Janssen met Lieke v.d. Peester Hoeve (v. Dries).

In initiatieproef 2 mixten we de top 3 wat door elkaar. Lotte Janssen en Lieke belandden opnieuw op een verdiende derde plek met 66.2%. Lynn Cleemput en haar Mieke werden tweede met 68.60%. Nathalie Claes en Ijelko van de Kleine Steylen wonnen deze proef met maar liefst 71.20%, wat meteen ook de beste score van de dag was!

Iedereen kon tussen de proeven door komen opwarmen in de kantine. Een tasje thee of koffie of een heerlijke soep of chocomelk ging bij menigen wel binnen.  Rond de middag begon het in de kantine heerlijk te ruiken naar hamburgers. Warm en verzadigd konden we aan de namiddag beginnen.

In niveau 1 werd de inloopproef gewonnen door twee amazones die beiden 66.40%  bij elkaar sprokkelden: Renske Gravendeel met Jelkje (v. Norbert) en Ellen Vannuffelen met Jef (v. Herman). Derde in de rij was Celien De Klerk met Zafiera van de Terpen (v. Teeuwis), zij behaalden 64.2%.

Ondertussen in het juryhokje werd er gezwoegd door de schrijvers, zij hebben veel tips genoteerd voor alle combinaties. Achteraf stelde de jury vast dat er heel veel verschillende types paarden en ruiters voorbijkwamen. Ook het beeld van de ‘tamme Fries’ bleek voorbijgestreefd. Zat de temperatuur daar voor iets tussen?

Een paard dat er bijvoorbeeld meer dan zin in had was Lobke van het Eksterhof (v. Mewes), zij kon met amazone Liesbeth de Laat de N1.3 proef op haar naam schrijven met 66.50%. Ellen Vannuffelen met Jef (v. Herman) waren niet ver af met een mooie 65.66%. Derde werd Renske Gravendeel met Jelkje (v. Norbert) en 64.00%.

Ook Vasco had er zin in, hij liep de sterren van de hemel (ze zaten letterlijk op zijn kont ;-)! ). Hij kon de inloopproef van niveau 2 met 67.33% op zijn naam schrijven met amazone Astrid Steylen. Anouk Noyens reed een prachtige proef en werd met Thime van’t Molenhuis tweede met 66.33%. Derde op het podium was nieuwkomer/oude bekende Kelly Vermeyen. Zij pikte met haar paard Ulke (v. Wikke) de draad terug op. Nu al derde met 64.33%,… dat belooft!

In N2.1 konden we dezelfde top 2 noteren. Astrid en Vasco behaalden goud met 66.21%, Anouk Noyens en Thime kregen zilver toegekend met 64.24%. Brons ging naar Bart Smet met Jelle (v. Teeuwis), die ondanks de platte band van de groom op tijd opgezadeld waren. Maar goed ook, want hun mooie proef werd beloond met 63.33%. In de 3 selectiewedstrijden die tot nu toe verreden zijn,  zagen we op dit niveau dezelfde uitslag: wie kan hier nog verandering in brengen?

In niveau 3 traden 2 combinaties aan in de 20x60 dressuurpiste. Goud ging ook vandaag naar Renske Gravendeel met Anne van de Slothoeve (v. Beart), zij reden 64.05% bij elkaar. Inne Vandeweyer reed haar mooie Iebeltje (v. Adel) naar de zilveren tweede plaats met 61.48%.

Als afsluiter mochten we met z’n allen nog genieten van Beant HJ (v. Rindert). Hij showde onder Patricia Mannaerts zijn Intermediaire kunstjes en kreeg een welverdiende score van 68.55% toegekend.

Het was een hele gemoedelijke en gezellige dag. Een welgemeende dank u wel aan alle helpende handen en ook aan manege Rietbeemden voor de gastvrije ontvangst en hulp bij het verbouwen van de piste. Nu gaan we een klein winterslaapje doen en in maart zijn we er terug! Hopelijk zijn jullie ook dan allemaal van de partij!

Veel oefenplezier en tot volgend jaar!

JongBSFP team
Inne, Joke en Liesbeth.

Ga terug