door Sarah Hermans

Zondag 5 maart werd de 4e wedstrijd van de BSFP Trofee gereden.

Inne stond als altijd vroeg paraat om alle deelnemers te verwelkomen.  Het zonnetje was van de partij wanneer de BZG-ers van start gingen. 

Joke Janssens stuurde Sam van’t Molenhuis (v.Wobke) vakkundig rond en won de beide proeven zonder galop. Anke Duerloo met Ricky (v. Jasper) werden tweemaal tweede. Marijke De Raeve kon met  Beauwe fan Sanlean (v. Loadewyk) de derde plaats bemachtigen. 

Resultaten uit het verleden tonen dat deze drie dames duidelijk aan elkaar gewaagd zijn. Joke Janssens  staat voorlopig aan de kop van het klassement.

In niveau 0 kwamen zoals gewoonlijk de meeste combinaties aan de start. 

In de E5 werd het heel spannend met een gedeelde eerste plaats (69.05%) tussen Minke Bosch met Tigo (v. Jasper) en Liesbeth de Laat met Lobke van het Eksterhof (v. Mewes). Beide dames werden gevolgd door Kizzy Halkett met de prachtige Jinse BV (v. Gjalt) die 66.19% bij elkaar reden. 

In de E7 bleek Minke Bosch te sterk voor de andere combinaties,

ze werd opnieuw eerste met 71.05%. Nele Vanderlocht werd met de mooie score van 69.47% tweede met Hylke Jetske (v. Tietse). Ook in deze proef werden  Kizzy Halkett en Jinse BV (v. Gjalt) derde, met 65.79%.

Het klassement van deze reeks kent een duidelijke favoriet in Minke Bosch, die alle deelgenomen wedstrijden wist te winnen. Wordt dit nog spannend… ?

Anouk Noyens en Thime van het Molenhuis (v. Brandus) gaan in de A6 naar huis met de bronzen medaille. Zilver was voor Nele Vanderlocht met Hylke Jetske (v. Tietse). De beker ging naar Mieke Dries en Ilmar Poll (v. Anders). In het klassement wordt het zeer interessant! Daar komen Nele Vanderlocht met Hylke Jetske op gelijke hoogte met Astrid Steijlen en Vasco. En misschien kan Anouk Noyens, die nipt derde staat, het nog heel moeilijk maken voor deze dames!

Met ruim 4% voorsprong wist nieuwkomer Mieke Dries met haar zwarte parel Ilmar Poll (v. Anders) de L7 te winnen.

Zij konden Patricia Mannaerts met de 6-jarige Jelle (v. Beart), die een verdienstelijke 66.45% verdienden, voorblijven. De derde plek ging naar Renske Gravendeel met Anne van de Slothoeve (v. Beart). 

In deze reeks staan Patricia en Jelle aan de leiding. Wie gaat er deze combinatie nog het vuur aan de schenen leggen? Daisy Dryvers en Iby staan alvast klaar op de tweede plek!

 

Tot slot was er nog onze springproef…  Ah nee, het was de M3 J ! Beide combinaties lieten een hele nette proef zien, met onderweg enkele extra huppeltjes. Uiteindelijk won Ria Hermans met Grinto (v. Tsjerk).

Zij werd nipt gevolg door Martine Dijckmans met de prachtige Ytze BV (v. Rindert).  Het klassement toont dat de drie combinaties in onze hoogste proef ook aan elkaar gewaagd zijn. Ria en Grinto lijken Inne Vandeweyer met Iebeltje en Martine met Ytze voorlopig voor te blijven.

Maar de vraag is: wie maakt het volgende keer waar? Spannend!!
We kunnen zeker zeggen dat we als JongBSFP heel trots zijn op alle combinaties.
Er wordt heel sterk gereden, de percentages liegen er niet om!

Veel plezier om te trainen komende weken en dan zien we jullie graag terug op de finaledag 26 maart!

Die dag is het ook mogelijk om BBQ te eten, hiervoor kan je je inschrijven bij Inne:  jongbsfp@bsfp-sbcf.be.

 

Groetjes,

Liesbeth

 

 

Ga terug