door Sarah Hermans

3de fase van de BSFP trofee

BSFP trofee

Op zondag 18 december 2016 was het alweer tijd voor de 3e wedstrijd.

’s Ochtends vroeg kwamen 4 combinaties aan de start in de proef zonder galop. In de eerste proef bewees Ricky (v. Jasper) ook braaf te kunnen zijn en reed hij samen met Anke Duerloo naar een eerste plek, met maar liefst 72.22%! Joke Janssens met Sam van’t Molenhuis (v. Wobke) belandde op een mooie 2e plek.

 

In de BZG 2 liet Joke Janssens opnieuw een mooie proef zijn, wat resulteerde in een eerste plaats (69.58%). Deze keer was Fanny Van de Rijt met Sandra BV (v. Andries) te sterk voor beide andere dames, en ze werd verdiend tweede.

Iets later was het aan de E5-dames. Zafiera (v. Teeuwis) werd prima rondgestuurd door Celien De Klerk. Zij behaalden een mooie eerste plaats met 63.33%. Net daarachter (63.10%) belandde Liesbeth de Laat met Lobke van het Eksterhof (v. Mewes). Het podium werd vervolledigd door Elise Vanherck met Kwinta van’t Wilbroek (v. Tymon).

In de E7 weer een record aantal inschrijvingen. De inloop-dames zetten hun beste beentje voor. De eerste plaats werd een execo tussen Nele Vanderlocht met Hylke Jetske (v. Tietse) en Anouk Noyens met Thime van het Molenhuis (v. Brandus), zij behaalden 67.11%. Astrid Steijlen en Vasco (v. Herman) gingen vandaag naar huis met de bronzen medaille en 65.52%. Verder in het klassement kan onze jonge telg Lore Van Miert met Teska van’t Wilbroek (v. Beart) opgemerkt worden op de 6e plaats. Deze 12-jarige lijkt zich zonder veel problemen te meten met de rest van de deelnemers.

De A6 bracht ongeveer hetzelfde verhaal. Ditmaal scoorde Anouk Noyens met Thime van het Molenhuis (v. Brandus) het hoogst met 66.19%. Zilver en brons bestond uit een execo tussen Nele Vanderlocht met Hylke Jetske (v. Tietse) en Renske Gravendeel met Anne van de Slothoeve (v. Beart).

De L7 leek wel een Beart-feestje. Maar liefst 4 van de 5 Friese parels hebben deze mooie hengst als vader. Uiteindelijk bleek Patricia Mannaerts met 64.35% te sterk voor de competitie met haar prachtige Jelle (v. Beart). Renske Gravendeel en Anne van de Slothoeve (v. Beart) eindigden tweede met 61.29%. Op de derde plaats vinden we opnieuw Patricia Mannaerts terug, ditmaal met Jibbe (v. Beart).

De hoogste proef van de dag, de M3, werd gewonnen door Martine Dijckmans met Ytze BV (v. Rindert). Zij bleek een update doorgevoerd te hebben op haar GPS en bleek daarmee te sterk voor de competitie.

In het klassement wordt het bijzonder spannend na deze wedstrijd.     Joke Janssens gaat met Sam van’t Molenhuis aan de leiding in de BZG. In niveau 0 blijft Minke Bosch met Tigo sterk aan de leiding staan,       ondanks dat ze er vandaag wegens examens niet kon bij zijn. Wel is het zo dat Minke nu op de hielen gezeten wordt door Celien De Klerk met Zafiera. Astrid Steijlen en Vasco blijven in niveau 1 eerste. Nele Vanderlocht en Hylke Jetske komen stilletjes aan dichterbij. In niveau 2 lijkt Patricia Mannaerts met Jibbe nu de sterkste combinatie. In niveau 3 blijft Inne Vandeweyer met Iebeltje W van de Schransheide op nummer 1 staan.  

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik ben alvast benieuwd hoe alles zich zal ontplooien!

Bedankt aan alle helpers, die toch wel een beetje de kou getrotseerd hebben. De volgende wedstrijd gaat door op 5 maart, opnieuw in Geel. Inschrijven kan tot en met 27 februari.

Via deze weg willen we ook iedereen  veel succes, liefde en plezier met de paarden wensen! 

 

Groetjes,

Liesbeth

 

Ga terug