door Sarah Hermans

BK mennen en coutry fair dag 2

Ook de 2de dag van het BK mennen startte met zonneschijn. Deze keer bleef de zon gelukkig de hele dag van de partij.

Het duurde niet lang na de opening van de country fair dat de toeschouwers toestroomden.
De verschillende parcours voor de menwedstrijd lagen er goed bij, ondanks de regen van gisteren.

Om 9.30u startte de misviering die werd opgeluisterd door een koor en Timothy, wel bekend van Belgium's got talent met zijn prachtige stem.

Wat vandaag opviel was de grote hoeveelheid kleine kinderen. Dit had vast te maken met het optreden van K3, die om 11u het beste van zichzelf kwamen geven.
Erg veel kinderen die onze stand passeerden, om er een 'vliegende' ballon te krijgen. Het optreden van K3 kleurde blauw van onze ballonnen. Het staat vast: volgende keer lopen de kindjes rond met een ballon van het bsfp!
 

Na het optreden van K3 was het alweer erg druk aan onze stand. Nele en Liesbeth zaten immers al klaar om glitter tattoos te zetten. Terwijl we dat deden, konden de ouders eens een kijkje nemen in onze stand. Velen waren onder de indruk van het prachtige ras wat we daar promootten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het BK mennen was natuurlijk volop aan de gang. We hadden vanuit onze stand goed zicht op parcours 1. We keken vol verwachting uit naar de prestatie van Frederik Jans. We hadden de dag voordien al bezoek gehad van zijn grooms die vol lof waren over 'hun' Frederik. En terecht hoor, hij stond immers 2de in het tussenklassement.

Het was dus zeer spannend toen we hem zagen passeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ja hoor. Frederik heeft een zeer goed parcours afgelegd en kon zijn 2de plaats verzilveren op het podium. Nogmaals dikke proficiat aan hem en zijn team!

Als stamboek van het Friese paard kunnen we niet anders dan zelf ook fier te zijn. Ons ras krijgt steeds meer naambekendheid in de topsport.

Verder was er nog meer randanimatie: slipjacht, rijden in dameszadel, valkerij te paard, Braziliaanse danseressen, volksdans, brasband, voorstelling van jachthonden,...

Kortom, een zeer geslaagd event waar we volgend jaar zeker weer naar toe willen om ons ras aan te moedigen en verder te promoten. Bij deze worden jullie allen uitgenodigd op onze stand.

 

Ga terug